Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Fotografie

Je hebt de dingen niet nodig om te kunnen zien.
De dingen hebben jou nodig om gezien te kunnen worden.
– K. Schippers

 

Als fotograaf ben ik op zoek naar het ongeziene. Door net anders te kijken naar wat er is, komen de meest wonderlijke dingen aan de oppervlakte. Dit kan een reflectie in water zijn, die maar heel even zichtbaar was bij het langslopen, een regenboog in een piepklein spinnenweb, of bijzondere patronen en structuren om me heen. Door gebruik te maken van de macrolens, gecombineerd met tussenringen, kan ik zaken vastleggen die met het blote oog nauwelijks waarneembaar zijn. Regelmatig gebeurt het me dat ik pas op het scherm een luis of spinnenwebdraad ontdek. De blijdschap en trots die ik voel als het me gelukt is om mijn verwondering vast te leggen in een foto, is mijn drive in mijn werk als fotograaf.
Ik ben me de afgelopen jaren aan het verdiepen en bekwamen in de “contemplatieve fotografie”, een nog jonge discipline binnen de fotografie. Hier een link naar wat info over de Miksang contemplatieve fotografie:  https://www.miksang.com/miksang/

Look and think before opening the shutter. The heart and mind are the true lens of the camera.
– Yousuf Karsh