Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Fotografieworkshops

Vind je het leuk om te fotograferen?
Ben je nieuwsgierig?
Sta je open voor een andere manier van kijken?
Kun je wel wat meer innerlijke rust gebruiken, maar gaat een meditatiecursus te ver voor je?
Dan is mijn workshop aanbod mogelijk wat voor jou!
Contemplatieve fotografie wordt ook wel “meditatie in actie” genoemd.

Bij de contemplatieve fotografie gaat het vooral om het op één lijn brengen van ons oog, geest en hart, zodat we weer de rijkdom en schoonheid van de alledaagse dingen om ons heen kunnen ontdekken en zien. Stapsgewijs gaan we deze manier van fotograferen oefenen in deze workshopreeks. Er wordt tijd ingeruimd om lekker buiten te gaan oefenen met de camera.

De technische aspecten van fotografie hoef je niet te beheersen. Indien nodig wordt er kort stilgestaan bij technische aspecten, maar de bijeenkomsten draaien vooral om het “Anders kijken”. Je hoeft ook geen duur fototoestel te hebben, zelfs een goede telefoon of iPad volstaat. Wel is enige vaardigheid in het op de computer zetten van je foto’s noodzakelijk, om de gemaakte foto’s te kunnen selecteren voor de nabesprekingen.

Hieronder staan de verschillende workshops die ik nu aanbied. Ook is er de mogelijkheid om op andere locaties workshops te geven of bv. een teambuildingsactiviteit te organiseren met fotografie. Als u interesse heeft of vragen neem dan contact met me op.

ANDERS KIJKEN 1

In “Anders kijken1” ga je oefenen met de grondbeginselen van de contemplatieve fotografie. Leren om met een frisse ontvankelijke blik naar de wereld om je heen te kijken. Zoals je als kind deed, maar door de jaren heen “verleerd” hebt. Dit doen we door middel van (thuis)opdrachten en oefeningen, die we gezamenlijk bespreken. Hoe heb je gekeken? Waar ging het je om? We gaan tijdens de dagdelen zelf ook naar buiten fotografen.

De fotografieworkshop bestaat uit 5 dagdelen van 3,5 uur en vindt ca. 1 x per maand plaats. Dagdeel en plek wisselt, is nl afhankelijk van de aanmeldingen en de wensen van de groep.
Prijs voor 5x is €195. Er is plek voor maximaal 8 personen.

Opgave en verdere informatie via e-mail

ANDERS KIJKEN 2

In deze workshopreeks wordt een vervolg gegeven aan het geleerde in ANDERS KIJKEN 1. Niet alleen worden de thema’s waar we mee gaan werken wat complexer, maar ook de manier van kijken zal weer “anders”/dieper worden.

Voorwaarde om deel te nemen aan ANDERS KIJKEN 2 is het gevolgd hebben van ANDERS KIJKEN 1.

De fotografieworkshop bestaat uit 5 dagdelen van 3,5 uur en vindt 1 x per maand plaats. Dagdeel en plek wisselt, is nl afhankelijk van de aanmeldingen en de wensen van de groep.

Prijs voor 5x is €195. Er is plek voor maximaal 8 personen.