Fotoreis Gambia

Ben je toe aan rust, stilte en zon? Houd je van fotograferen? Ben je nieuwsgierig? Houd je van avontuur?  ...

 • Ben je toe aan rust, stilte en zon?
 • Houd je van fotograferen?
 • Ben je nieuwsgierig?
 • Houd je van avontuur?

 

Dan is deze fotoreis “Anders kijken” in Gambia echt iets voor jou!

Reisinformatie

Datum 27 maart 2019 – 6 april 2019 (niet doorgegaan door corona) UITGESTELD tot ?
Voor wie beginnend tot gevorderde fotograaf
Inhoud en begeleiding cursus Betty van Engelen
Coördinatie verblijf in Gambia Barbara Somers en Kawsu Sillah van kairohgarden.com
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 8
Prijs €1375 pp
Conditie in Gambia is het in maart/april tussen de 30 en 35 graden, maar door droge lucht en zeebries prettig

De reis is inclusief:

 • 2 x 4 dagen cursus “Anders kijken”, contemplatieve fotografie (oefeningen, achtergrondinformatie, coaching en feedback bij de gemaakte foto’s)
 • uitgebreide info PDF voorafgaand aan de reis met o.a. apparatuur en praktische informatie over verblijf in Gambia
 • welkomstdiner op de eerste dag
 • 9 dagen vol pension: ontbijt, lunch(pakket), diner
 • ontbijt en lunch(pakket) op dag van vertrek
 • 10 overnachtingen in een eenpersoonskamer met eigen sanitair
 • transfer vliegveld Banjul – Tanjeh vv

 

De reis is exclusief:

 • retourvlucht Nederland – Banjul (Gambia)
 • versnaperingen, alcoholische- en frisdranken
 • aankopen persoonlijke aard
 • kosten excursies/activiteiten op vrije dag
 • kosten vervoer naar plekken in eigen vrije tijd
 • reis-en annuleringsverzekering
 • verlenging reis
 • kosten aanbevolen vaccinaties (zie: thuisvaccinatie.nl)

Heb je serieuze interesse in deze reis, maar wil je er nog heel even over nadenken? Neem dan een optie op deze reis. Mail naar info@bettyvanengelen.nl
Stuur een e-mail

 

Over de cursus:

“De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen” (M. Proust)

Tot nu toe droeg ik bij al mijn cursussen “Anders kijken” bovenstaand citaat uit. De schoonheid van de dingen is dichtbij huis te ontdekken. De cursisten van mijn cursussen “Anders kijken” zijn unaniem in de vreugde die ze voelen als hun ogen weer open zijn gegaan. Een van de deelnemers aan mijn cursus “Anders kijken” in Huissen, verbleef niet lang daarna in Kairoh Garden in Gambia. Hij ervaarde hoe de plek in Gambia wonderbaarlijk matchte met het geleerde in de cursus. Hij heeft me voorgedragen en zo ontstond het plan een fotoreis naar Gambia te gaan organiseren.
De ochtenden zullen we steeds beginnen met oefeningen, achtergrondkennis contemplatieve fotografie en uitleggen van de opdracht van de dag. Na de lunch gaat iedereen zelf op pad met de camera en werken aan de opdracht, er is genoeg tijd om èn te lezen/luieren èn aan de opdracht te werken etc. In Gambia is het elke dag rond 19.00 pikkedonker. ’s Avonds zullen we dan ook besteden aan het bespreken van de foto’s die overdag gemaakt zijn. Iedereen maakt daarvoor zelf een selectie.

Over de verbijfsplaats:

De plek alleen al is zo bijzonder, dat deze reis een onvergetelijke ervaring zal gaan worden. We verblijven in Kairoh Garden in Gambia (www.kairohgarden.com):

In Tanjeh, een vissersdorp aan de Gambiaanse kust, bevindt zich het rustige guesthouse Kairoh Garden, opgezet door Kawsu Sillah en Barbara Somers. Kairoh Garden is een paradijselijke plek , een lekker zeebriesje met heel veel bomen en vogels. Het is er vooral vredig, wat ook tot uitdrukking komt in de naam: Kairoh betekent in het Mandinka vredig. Een verblijf in Kairoh Garden kenmerkt zich door wakker worden in een vogelrijke mangotuin, luieren in de hangmat, lekker( Gambiaans) eten, borrelen op de veranda, op muziekavonden fijn swingen en de djembé bespelen en vooral heel veel mogelijkheden om het Afrikaanse leven van zeer nabij mee te maken.

Deze plek zal ons helpen om mindful te zijn, al zal de overdaad aan nieuwe visuele beelden, voor ons Nederlanders, een uitdaging zijn! De markt, de binnenkomst van de vis, de Afrikaanse flora, de vele inheemse vogels etc. Voor de vrije dag kan in overleg een excursie of activiteit geregeld worden, bv. op pad met een birdwatcher, meehelpen op een school, bezoek aan de kleurrijke markt van Serekunda of een excursie naar het ‘slaveneiland’ James Island. We zullen een lijst met mogelijkheden opstellen. Wil je tussendoor even lekker naar het strand, dat kan altijd. ’s Middags is er veel tijd om naast het werken aan de opdrachten, je eigen gang te gaan en Barbara en Kawsu regelen met liefde vervoer naar de plek waar je naartoe wil. Wil je graag een middag meedraaien op een school of een ander project, is dit ook te bespreken. Mocht je belangstelling hebben, maar is maart een beetje vroeg voor je? In november 2020 zal deze foto reis nog een keer aangeboden worden.

 

Indeling reis:

Dag 1 Aankomst en welkomstdiner
Dag 2 t/m 5 Cursus
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 t/m 10 Cursus
Dag 11 Afscheid en vertrek

 

Dagindeling:

08.00 – 09.00 ontbijt
09.30 – 12.30 cursus
13.00 lunch
14.00 – 18.30 eigen tijd
18.30 avondmaaltijd
19.30 – 21.30 bespreken werk
Stuur een e-mail